Föreläsningar/Kurser

Föreläsningar och kurser

Här hittar du essensen i mina föreläsningar och kurser

Kroppen talar till dig Meditation, Kunskap, Massage

Kursretreat/föredrag/årsprogram

Föreställ dig att du förstår din kropp, att du kan lyssna på och tala med den. Om du t ex får ont någonstans kan du lära dig att förstå sambandet mellan kropp och psyke. Var än du får ont i kroppen kan du lära dig att förstå varför. För bakom varje spänning finns alltid en händelse. 


När mötet mellan kropp, tanke och känsla uppstår händer något nytt som inte går att uppfatta då de är åtskilda från varandra. Nya energibanor öppnas upp och energi och rörelse flödar friare i din kropp.


Under fem dagars aktiv retreat eller ett årsprogram kan du förvänta dig många olika upplevelser i mötet med din kropp som t ex tårar av lättnad och glädje, ny kunskap, nya insikter som kan förlösa gamla rädslor och motstånd. Du kommer att hitta ditt inre lugn både när du får massage, i meditation och när du under retreaten även ger massage. 


Du kommer genom en ökad kunskap och förståelse om hur psyket är kopplat till kroppen bli generellt bättre på att lyssna och på så vis ta del av den information som din kropp redan bär på.


Drömmar - har de något att säga dig?

Föredrag

En dröm kan vara en ingångsport till att förstå dig själv på ett djupare plan. Det som dyker upp i dina drömmar har något att säga dig och du kan lära dig att förstå vad drömmarna vill.

Kroppens koppling till våra Chakra och psyket

Föredrag

En väsentlig del av kroppens psykiska energi rör sig genom de energicenter, som kallas för chakran. Chakran har därför stor betydelse för vår utveckling och för psyket generellt. Om ett chakra kommer ur balans, blir för öppet eller stängt eller bara inte utvecklas, avspeglas det i en tillsvarande obalans i sinnet.

Retorik

- att tala inför andra
Kurs, föredrag eller en kombo
Lär dig tala inför andra på t ex:

 • Festmiddagar
 • Presentation
 • Anställningsingtervju
 • Föreläsning 


Gör din röst hörd - tala så andra lyssnar

Retoriken har sedan 400 f.Kr. visat sig vara en överlägsen metod för att bli en bra/bättre talare. Här får du även kunskap som lär dig att övertyga och att hitta argument.


Du kommer att lära dig inventera, disposition, memorera och framförande.

Andas bättre - varför det?

Föredrag med workshop


Din andning påverkar dig mer än du anar. Du kan öka din energi, minska din stress, gå ned i vikt, förbättra din astma, få bättre träningsresultat, stabilisera ditt blodtryck, förbättra ditt sexliv och mycket mer där till enbart genom att andas  bättre!


  Är DU  medveten om HUR du andas?


Metamedicin

Föredrag


Enligt Metamedicinen finns det synkronologisk koppling mellan kropp – sinne – hjärna – omgivning. Varje del av vår hjärna relaterar till ett specifikt organ och en specifik konflikt eller trauma.

Healing

Föredrag


De energier som finns i healing fördelar sig på motsvarande vis som när vitt ljus träffar en prisma och ett fantastiskt spektra av färger uppstår - från den djupaste röda till den mest förfinade violetta färgen över ett nästan ofattligt brett spektrum. Så sker det i healing när energierna fördelar sig från kroppens basala livsenergi, över de rent psykiska energierna till de mest förfinade spirituella - precis som med färgspektrat -  långt utöver vad vi klarar av att uppfatta.

På sikt kommer du känna dig mer närvarande i livet!

Kommunikationsplan - hur gör jag?
Kurs, föredrag eller en kombo


Är du ovan vid att planera kommunikations- insatser, på ett strukturerat och medvetet sätt? Här får du verktyg som vägleder och hjälper dig i ditt kommunikationsarbete.

– Vill du försäkra dig om att dina budskap når fram? – Vill du kommunicera effektivt med dina medarbetare? – Vill du nå och beröra dina målgrupper med genomtänkt kommunikation? Då är detta för dig.  

Du kan spara tid, pengar och öka förutsättningarna att nå dina mål med verksamheten, projektet eller en aktiviteten.


Medveten  Andning

Finns även för barn


Med förbättrad och medveten Andning kan du

 • Lugna en stressad hjärna
 • Minska smärta och värk
 • Få bättre sömn
 • Stabilisera ditt blodtryck
 • Lindra din astma
 • Uppnå andlig utveckling


Vad händer med en mer medveten andning? Vad kan du förvänta dig?

Jo, att du stärker dig själv. Eftersom när du andas fler och fler av de ca 1 000 andetag du tar varje timme på ett bättre sätt får du mer energi, ökar din prestationsförmåga, minskar din kropps stress och dina rädslor. Du får ett ökat inre lugn, bättre hälsa och vid fysisk aktivitet blir du mer uthållig och återhämtar dig snabbare.


Fem träffar under tio veckor

Rubriker:

1. Andningen i vår vardag

2. Bra andningsvanor

3. Andningen i vår personlig utveckling

4. Andning och träning

5. Andning och (o)hälsa


Under kursen...

 • Lär du dig att förstå skillnaden mellan bra och mindre bra andningsvanor
 • får du enkla tips, verktyg och övningar för att förbättra din andning
 • får du ökad förståelse om hur din andning påverkar din hälsa vad gäller till exempel sömn, stress, rädsla, harmoni, träning, hjärna, hjärta, pH- balans, vikt och dina andningsvägar med mera.
 • kommer du också att förstå hur förbättrade andningsvanor kan leda till personlig utveckling och bättre idrottsprestationer
 • gör vi andningsövningar gemensamt och du gör andningsövningar mellan träffarna.


Kursen riktar sig även till dig som vill förbättra ditt egna välmående

– fysiskt, mentalt och känslomässigt – enbart genom att andas ...

… på ett mer medvetet sätt.