Om mig

Catarina Bäckstrand 3.0

- Jag tror på vår inneboende vilja, förmåga och styrka till positiv förändring.

- Jag tror på vår möjlighet att ändra på det som vi önskar.

- Jag tror på en ständigt pågående utveckling till bättre versioner av oss själva. 

Genom bland annat Kildenterapin och Medveten Andning har jag fått en ökad kunskap om och hur jag kan hjälpa mig själv i min vardag. Med lite fantasi och glimten i ögat kan jag se det som en  datoruppdatering där jag uppdaterar mitt  inre program från Catarina 1.0 till Catarina 2.0 eller med små steg från Catarina 2.9 till Catarina 3.0 osv. 


Jag hjälper människor att få en relation med sin kropp. Det gör jag som behandlare och utbildare i Kildenterapi. Där kropp, tankar och känslor möts.

Jag är utbildad Kildenterapeut på Kilden* i Köpenhamn i Healingmassage och samtal. Utbildningen är 3 år och RAB-godkänd av danska Socialstyrelsen. (RAB står för Registrerad Alternativ Behandlare.) I Sverige är utbildningen godkänd av branschrådet SFKM Skandinaviska förbundet Komplementär Medicin.Utbildningen Healingmassage och samtal är 5 steg, där steg 4 är en fördjupningsdel av det vi lärt oss under steg 1-3. Steg 1-3 omfattar själva massagen tillsammans med olika sätt att jobba med kroppens energier. Fördjupningen (steg 4) pågår under 15 månader och innebär att vi går på djupet av oss själva. Utöver min personliga utveckling, så har det gett mig mer erfarenhet och en starkare stabil grund att stå på i kontakten med mina klienter. Fördjupningsdelen har gett en solid erfarenhet och en ytterligare fördjupad teoretisk kännedom om de grundläggande terapeutiska teknikerna inom massage, healing, samtal och meditation. Steg 5 omfattar olika specialkompetenser som bygger på kunskapen om energier, den fysiska kroppen och vårt psyke, en ytterligare fördjupning i olika tekniker i mötet med sig själv och andra. 2019 gick jag påbyggnadskurser i stress-, ångesthantering och behandling.


Utbildningarna i Sverige

Jag och två av mina studiekamrater, Kate Andersson och Laila Nilsson, fick hösten 2013 en fråga från Jörgen Warming och Inga-Clara Lepke om att starta Kildens steg 1-3 i Sverige. I april 2014 höll vi vår första grundkurs i Norrhult 4 mil norr om Växjö, i Uppvidinge kommun. I mars 2015 höll vi vår första steg 2-kurs i Massage och chakra i Åsens by i Aneby kommun.


Jag är inte enbart Kildenterapeut - jag är mamma också - till två fantastiska döttrar, idag vuxna kvinnor. Vi är uppvuxen i Norrhult ett litet samhälle i Småland där vi gick våra första sex år i skolan. När min dåvarande man och flickornas pappa fick cancer 2005 väcktes existentiella frågor från ungdomstiden till liv och jag började även titta på min personliga utveckling på ett mer andligt plan. Att leva bredvid cancer under många år har varit både påfrestande och utvecklande.


Jag har läst Metamedicin för Susanne Billander, Medie- och kommunikationsvetenskap och ledarskaps-utbildning vid Linnéuniversitet i Växjö och KBT vid Mittuniversitet.

Genom min olika anställningar har jag prövat på olika yrken, som bland annat säljare, informatör och ledare. Jag har under många år spelat framför allt revy men även teater, och mitt intresse för storytelling ledde mig till en högskoleutbildning i muntligt berättande vid högskolan på Gotland.
*för information om Kilden se www.kilden.se


Kan vi lära oss något av det som till synes bara verkar hända?